Děti u vody

Coronavirus, pořád dokola od rána do večera..... nic jíneho neslyším ,, korona" ....... balím děti a pádím k vodě. Konečně se po dlouhé době podívají ven a zažijí nějaké dobrodružství.
 
Vyrazil jsem na řeku Labe s ratolestma, jak to mohlo vypadat po příjezdu na místo si dokážete představit samI, ale zvládl jsem to i přes ty presy. 
 
Sedím u vody kochám se krajinou, přírodou a čekám na záběr. Zabavit děti ,abych měl aspoň na chvíli klid byl problém, ale měl jsem Eso v rukávu a to tablet s internetem.
 
Pět dní u mé milované řeky proběhli víc než nad moje očekávání. Co se dělo u vody jsem nikdy nezažil a teď vám popíšu jeden z těch krásných dní :
 
celou noc prší a já se budím každou hodinu. Budík na čtvrtou vypínám už o půl čtvrté a vstávám. Měl jsem štěstí ranní vyvážka proběhla bez deště, čekalo to na mě až vylezu (vyvezu)??? ŠTĚSTÍ,........ NE!!!!!!   
 
Ulehl jsem do svého lože po boku prutů , a po hodině ten slastnej zvuk. Néééééééééé, záběr to nebyl , byl to déšť jako prase. Ani jsem nestihl schovat lehátko. Ale co to!! Je to tady............
 
Zmoklej jak slepice, v ruce  prut a podebírám krásnou lysou jikru. Než jsem se vzpamatoval tak se mazlím s krásnou labskou maminou..... Pac a pusu a pošli bábu. :-D 
 
Stojím na břehu přemýšlím nad tím, co se odehrálo. Promočenej až na kůži. Co teď ???
 
Převleču se do suchého. Oblečení se dalo ždímat. Stojím u bivaku, převlíkám se, ale bohužel dílo nedokončím. Do půl těla svlečený utíkám k záběru.........................
 
Stejný scénář akorát bez deště. Co víc si přát... krásný šupinatý labský divočák. 
 
S dětma jsem si to užil, sice s vypětím sil, ale výsledek stál za to. Nelituji , že jsem je měl sebou ba naopak, obdivuji manželku že to snima zvládá každý den, když si užívám na rybách.  
 
To nejlepší na závěr...... chytal jsem na kuličky v průměru 24, na Labi bych ani menší nepoužíval. Bylo jaro, ale dva krát dvacet čtyři mi šlukovali jak nic. Mastodont s krakenem dělají divi. Za těch pět dní se mi povedly krásné ryby a toho si strašně vážím. Kolik vážily není důležitý , ale je důležitý jak jsem, nebo spíš jsme si to užili u vody. 
 
ať vám to jezdí děcka za   www.rkmb.cz  a www.mastodontbaits.com Jiří Irži Dušek
 
Sdílet: