Jarní testování

Celou tuto svoji první vycházku jsem pojal jako velký test. Přes zimu jsem nezahálel a prvním testem mělo být vyzkoušení funkčnosti úprav přepravního vozíku. Test dopadl na jedničku a já vše pohodlně a bez námahy dopravil na lovné místo.

Chtěl jsem otestovat i funkčnost montáží a jednotlivých nástrah. Jako návnadu jsem použil petky CC MOORE. Tyto jsem, společně s method mixem od stejného výrobce,  naházel raketou na krmné místo. Jeden prut jsem opatřil method krmítkem s návazcem z monofilu o průměru 14mm a malým háčkem. Na háček putovali masňáci a do krmítka method mix. Na druhý prut jsem navázal průběžnou sestavu s krmítkem a návazcem z jemné pletenky  a malým háčkem  číslo 6. Na tuto sestavu jsem používal různé kapří dobroty, nastražené vlasovou metodou.

Hodinu po zakrmení jsem začal spekulovat, zda je moje počínání správné.  Z myšlenek mne vytrhnul zvuk hlásiče a ve chvíli i druhého. Plné ruce práce vystřídala plná podložka mých prvních letošních úlovků.  Pak už následoval s jemnou pauzou tříhodinový kolotoč.

Výsledkem tohoto dopoledne bylo několik kaprů,  zhruba od tří do šesti kilogramů a několik plotic. Jednoznačně vyhrálo method krmítko s monofilem a to 10:1 proti průběžné montáži. Nejlepší nástrahou byli masní červi.

Tak A´t vám to jezní       .......................fishing unlimited....................     mishak

Sdílet: