Korytník 30 hodin a 1. místo pro RKMB

Na tento závod jsme se s Vitalim dlouho těsili, po nutných příípravách jsme v sobotu opět stanuli na břehu rybníka. Náš cíl byl jasný a to umístit se do 10 místa, protože minulý rok na podzim jsme se umístili na druhém místě. Závodu se účastnili i David a Tomáš z hnutí Lastie. O půl osmé jsme šli losovat a všichni chtěli vylosovat co možná nejvyšší číslo, tak aby se dostali na přítok na mělčiny.
Na los jsme šli jako třináctí a před námi skoro všichni vylosovali právě tyto místa, mimo jiné i kluci z Lastie.
Vylosoval jsem číslo 8 a z toho jsme opravdu neměli radost, ale co už, budeme bojovat.
Po rozbalení všech věcí a rozmístění všeho tak, aby jsme se mohli plně věnovat jen závodění, závod v devět hodin začal.
Moje udice putovali až pod druhý břeh a Vitali prochytával partie o něco blíž. Tak aby jsme zjistili kudy ryby projíždí.
První záběr přišel mě asi deset minut po začátku, jednalo se o kapra do dvou kilogramů.
Záběry přicházely celkem pravidelně a tak jsme si udržovali stále dobrou pozici, v podvečer jsem zdolal kapra necelých 8 kg.
Večer jsme měli nachytáno už tolik co na podzim za celý závod, rozhodčí nám to jen potvrdili, když jsme se od nich dozvěděli, že jsme půběžně první.
Přes noc jsme moc ryb nepochytali, ale zato od rozbřesku jsme se nezastavili a skore pěkně narůstalo.
Jenže jak to tak bývá, když si člověk myslí, že už má vše v kapse a rozhodčí nás ujišťovali že si můžeme jít i lehnout, tak od deváté hodiny záběry úplně ustali a naši soupeři začali tahat rybu za rybou a hlavně i těžší kusy.
Po asi dvou hodinách záběry začali zase chodit, ale dělo se něco co jsme určitě nepotřebovali. Do konce závodu nám upadlo snad 25 ryb, ta nervozita byla strašná.
Do konce závodů jsme, ale nakonec něco ještě vytáhli, ale byli jsme si jistí, že prvenství je  v tahu.
Jaké bylo naše rozčarování, když nás nakonec přece jenom vyhlásili jako vítěze s ulovenými asi 109 kilogrami ryb, druzí na nás utráceli asi 15 kg.
Kluci z Lastie po strhujícím finále dosáhli na 4 místo, takže pro ně velká gratulace.
Chtěl bych hlavně poděkovat Vitalimu zato, že dělal super parťáka což je pro úspěch to nejdůležitější.
Za RKMB Bedřišák

 


 

Sdílet: