Osobáček s MASTODONTEM

Pětidenní výprava na nový usek řeky Labe, kde jsem ještě nikdy nechytal mi přinesl nový osobáček a to krásnou jikru s váhou 17 kilo.


Bylo pomalu po velikonocích a já vyrazil na nový úsek řeky, kde jsem nikdy nechytal. Vybral jsem si den, kdy už všichni rybáři odjížděli. Po velikonočním prodlouženém víkendu jsem si mohl bez problémů vybrat jakýkoliv flek u vody. Jedno místo jsem měl už dopředu vybrané. Tak jsem byl zvědav, jestli bude volný a nebo si zdejší rybáři prodlouží volno.


Naštěstí se tak nestalo a přijíždím k vodě, kde už na mě moje místečko čekalo.
Pár hodin po příjezdu už konečně projíždím vodu a zkoumám echolotem dno. Je členité a různorodé. Hloubky se zde mění a já mám jasno, kam své montáže budu zavážet.
První den mě doprovázelo krásné počasí s teplotou kolem dvaceti stupňů. Plný očekávání a snění o záběru vydržím až do poslední chvíle dne, kdy slunce zapadlo za obzor.
Vytoužený zvuk hlásiče…………. slast pro moje uši…….. to je paráda. Při záseku se zdá, že to bude sumec. Ryba sebou tak divně házela a vůbec nebojovala. Nevěděl jsem co to je a jak je to velké. U lodi vidím krásného lysce, který vůbec nebojoval a dal mi souboj úplně zadarmo. Po zdokumentování a zvážení šup zpátky do vody. Lysec vážil 11 kg a zachutnala mu jedna kulička MASTODONT chill banan. Tímto však dnešní akce zkončila.


Další den to začalo být dost zlé. Velká změna počasí se podepsala na aktivitě ryb. Sníh, kroupy, déšť a teplota vzduchu lítala nahoru, dolu. Noční teploty šly dokonce až na -3 stupně.


Třetí den jsem vyvezl pruty na kraj proudu s tišinou. Nabil 2*24 mastodont s krakenem a přihodil pár kuliček okolo montáže. Na druhý prut jsem dal MASTODONT  Akáčko.  Zacílil jsem na větší rybu. K selekci jsem přispěl i tím, že jsem dal kuličky 7 cm od háčku. A to se vyplatilo. Už jsem byl hodně nervozní, když jsem vyvezl v brzké hodině ranní a teď už bylo 20:00 hodin a já stále bez jediného kontaktu. Nevěděl jsem, jestli to mám převést nebo to nechat ležet, je to zamotané nebo ne, jestli tam ještě vůbec kuličky jsou, zda je nerozebrala bílá ryba. Byla to sázka do loterie a já to nechal být. A dobře jsem udělal.


Už jsem v to ani nedoufal, ale bylo to tady. Po celém dnu přichází záběr. Prut se ohýbá a vlasec řeže vodu proti proudu. Patnáctiminutový souboj, na jehož konci jsem vítězem já Nemůžu věřit vlastním očím!! Lysec jako prase!! Unaven z boje a z posledních sil dávám kapra do podložky. Nemůžu tomu pořád uvěřit. Po zvážení krásných 17 kilo. Jikrnačka plná jiker. Celodenní čekání se mi vyplatilo a já si tak udělal svůj osobáček. Zobnula 2* 24 krakena s mastodontem.


Poslední dny se nic nedělo. Počasí udělalo své a já už o šupinu nezavadil, ale vůbec mi to nevadilo. Spokojený a šťasný odjíždím k rodině a přemýšlím nad další výpravou, kde si snad zvednu opět svojí osobní laťku.

Tak ať to jezdí
                                                za MASTODONT BAITS   a  RKMB.cz    Irži

 

Sdílet: