Podzimní jízda 2. část

Podzim se přehoupl do října jako když leskne. Kapři byli stále při chuti, ikdyž už to nebyl takový masakr jako v září.
Sérii jsem musel na nějaký čas přerušit a potom se pokusit lovné místo znovu obnovit a "nastartovat", takže jsem namočil opět hodně partiklu a dva dny po sobě jsem tam nasypal pokaždé cca 20 kg partiklu a do toho trochu pelet a koulí oliheň 24mm. Při chytání jsem používal na krmení stejně jako v září směs boilie oliheň, pelet a tygřáku.
Záběrů nebylo tolik jako v září, ale i tak se dařilo přelstít i lepší ryby okolo 10kg. Hodně kaprů však byla okolo 70cm, tak už jsem se potom zkoušel zaměřit spíše na ty větší a dával jsem pod háček větší sousta, kousek stranou od krmného mista, v podobě dvou tvrdších koulí 24mm, ke kterým jsem přidal i např. jeden tygří ořech, s odstupem od háčku 3-4 cm bez obalení těstem, ale ani s tímto soustem neměli ryby okolo 8kg někdy problém. Přál jsem si opravdu velkou rybu, ikdyž jsem věděl, že bych měl být spokojený s tim co se povedlo. Velké tele nezabralo, ale nebyla to taková katastrofa, protože i ryby okolo 10kg jsou na této přehradě ceněny zlatem. Spíše jsem neměl štěstí na správnou vysokou formu ryb, protože jsem v září chytil i pár ryb přes 90 cm. Kila někdy nehrají velkou roli.
 
Na aktivitě kaprů na přehradě jde znát velké kolísání vody a nejlepší je, když se hladina vody ustálí nebo alespoň klesá velmi pomalu. Hladiny přehrady šla postupem času dolů a já jen doufal, že na listopad neklesne voda až moc nízko, jak to bylo například v některých uplynulých letech, aby se zde dali úspěšně lovit ryby i v pozdním podzimu, jelikož se ryby v tomto období stahují do větších hloubek.
 
S pozdravem Tomasson
Sdílet: