RKMB PRESTIGE CUP 30 hod.- 3.místo

Tyto závody jsme absolvovali v 3členné sestavě. Vylosovali jsme místo č.9, což nebylo špatný. Hned od začátku jsme jeli taktiku týmy z leva vzdálenostně přehodit a chytat ryby v dálce, všechny pruty jsem měl zaklipované na 104m i se spombem. Krmili jsme partiklem a boiliesem euro-fish mix a krmným boiliesem masovým.

Oba pruty v dálce co jsem házel na klip postupně začaly brát a tak jsme odstranili Zdeňkův prut, kterým tam nedohodil a byl vzdálenostně schovaný za sousedním týmem a nebralo to na něj.

Přes den jsme chytli hodně nebodovaných kaprů pod 5kg a měli jsme jen 2 bodovaný. Večer se nám začalo dařit a záběrů přibívalo a postupně jsme chytali i bodované ryby a začali jsme umazávat velký náskok týmů v čele.

Nakonec jsme smotali i poslední Zdeňkův prut, na který to moc nebralo – nedohodil do vzdálenosti, kde jsme krmili a tak jsme chytali na všechny 4 moje pruty a já byl konečně spokojený. Měli jsme to rozdělený, kdo co bude dělat – já všechno nahazoval a spomboval a kluci běhali k záběrům a chystali methodkoule…a atd.

V noci se mě při náhozu podařilo utrhnout a ulítl mě vrchní díl prutu do vody u břehu a tak jsme ho ve 2hod. ráno hledal ve vodě. Ale bohužel jsem ho nenašel, naštěstí ho ale našli ráno kluci o 4 místa vlevo a vrátili mě ho.

Ryby jsme tahaly hodně až do konce závodu a tak jsme byli zvědavý, jak to dopadne.

Nejvíce a nejrychlejší záběry jsme měly na panáčka na pop up boilies se 14mm boiliesem v dipu. Vždy jsem kombinoval sladké s kořením. Ještě před vyhlášením jsme diskutovali s ostaními týmy, kdo co nachytal a pro nás to vypadalo tak maximálně na 5.místo a tak jsme při vyhlášení byli mile překvapení, že jsme skončili na 3.místě. Na 2.místo nám chybělo 3,5kg a na 1.místo 7kg. Velká škoda, že nám nějaký pěkný bodovaný ryby upadly u podběráku a hlavně mě těsně před koncem upadla velká ryba – určitě ta zlatá !! – zajížděla do klacků po pravé straně u břehu a tak jsem ji musel více rvát a po třetí, co tam vjela, jsem ji vyřízl – velká škoda.

Chtěl bych poděkovat Zdeňkovi a Standovi, že to se mnou vydrželi – dával jsem jim sadu a honil je – to asi nikdy nezažili J a že se mnou budou chtít jít do týmu i příští rok a to: „neee, už nikdy“ – si rozmyslí.

Za Lastia tým David Sedláček, Stanislav Plíšek, Zdeněk Zelený 

Sdílet: