Toulky po Labi

Letošní léto jsem zkoušel všechny možné rybolovné techniky a s tím je spjato mnoho záběrů a pěkných ryb. Ryby brali různě. Když jsem to zrovna nečekal a teploty atakovaly 40 stupňů ve stínu, přišel krásný candát a když bylo počasí jak se říká na ryby,  jsem čekal záběr marně. Pravidelné záběry nebyli. Bylo to spíš o náhodě a já měl velké štěstí.
Nečekaný záběr mi přišel taky na podvodní splávek , který jsem po dvou dnech převezl úplně na jiné místo a vyměnil rybu. Místo plotice jsem nastražil cejna. Nebylo to tam ani půl hodiny a přišel záběr od sumce. Štěstí, náhoda, zkušenosti? Myslím si, že asi vše dohromady. A tak to pokračovalo dál.
V září jsem vyrážel častěji na vláčku a k večeru si sednout na chvilku na rybičku zkusit nějakého candáta. V půlce měsíce jsem si udělal osobák v podobě krásného candáta který měřil krásných 76 cm. 
Konec roku se pomalu blíží a aktivita u vody pomalu opadá a to je pro mně to pravé kouzlo u vody. Snad mi zdraví dovolí a mě se povede pár podzimních i zimních výprav.
 
S pozdravem za RKMB Jiří Irži Dušek
Sdílet: