Zahájení dravců

 
Letošní rok jsem se rozhodl lov dravců zahájit netradičně. Nové místo a ještě v centru města, takže rušné místo s malým tlakem rybářů. A to je to co poslední dobou vyhledávám. Času moc nebylo. K vodě jsem přijel až po sedmé večer, s tím, že zde strávím maximálně přesnočku. Víc času jsem bohužel neměl, ale to mi vůbec nevadilo, protože někdy stačí i pár hodin u vody.
Místo, které jsem si vybral, jsem měl zhlédnuté jen na oko. Jaká je zde hloubka jsem vůbec netušil do doby, než jsem instaloval echolot a jel vyvážet první bojku. 
Pouhé dva metry zde byli po celé šířce toku, takříkajíc LAVOR. Nebyl jsem s toho vůbec nadšený a pocit ,že bych se ještě teď večer stěhoval nepřipadalo v úvahu. Takže buď něco přijde nebo ne. Oba pruty jsem vyvezl kousek od břehu kde jsem očekával nějaký záběr. Nic jiného ani nešlo vymýšlet, když dno bylo všude rovné a stejné. První prut jsem zavezl na podvodní splávek a druhý na kačenu. Jako nástrahu jsem použil cejna a plotici kteří měřili cca 30 cm.  
Pomalu se začalo stmívat a já už konečně sedím na břehu a vychutnávám si po celodenním pracovním dnu tu krásu kolem sebe i když ne tak tichou jak bych si přál. Ale co bych taky čekal ve městě.  A jak to tak občas bývá, když člověk odpočívá.........  přichází rána do prutu! Rolničky s prutu byli ve vteřině pryč a prut do luku. Rychlá akce, zásek seděl, srdce bije jak o život! To nevypadá na malou rybu. Už ten záběr tomu nasvědčoval, že to bude větší ryba. První vycházka za Labskými sumci a hned pěkná ryba. Po změření měl krásných 148 cm. Pár fotek a šup rychle vyvést. Netrvalo to ani hodinu a přichází další záběr na druhý prut. Do poslední chvíle jsem myslel, že tam mám rozměrově stejnou rybu ,ale po změření bylo jasné, že je menší, 136cm ,ale bojovník. Nakonec jsem zůstal u dvou kusů. Pomalu se začalo svítat a já musel svoji výpravu ukončit. Lepší zahájení jsem si nemohl přát. 
Za RKMB Jiří Irži Dušek
Sdílet: