Zahájeno

Rybářské abstinenční příznaky, se u každého zapáleného „šupináče“, začnou dříve či později naplno projevovat. Zbyněk rozhodně nebyl proti, když jsem mu volal a navrhnul společný lov. Předpověď počasí slibuje až plus 8 a to by se už dalo, realita však byla jiná +-0. Ale odhodlání a chuť si zachytat je silnější.

Volba revíru padla na nedalekou říčku, kterou jsem již v minulosti několikrát navštívil s přívlačovým prutem. V ledové vodě není co vymýšlet. Jemný 1 gramový splávek zatížený bročkem, 0,08mm návazec a 16 háček. Jako nástrahu jsme zvolili masňáka s housku.

Začali jsme prochytávat klidové partie s hloubkou do metru a půl. Ryby jsme však nenacházeli. To by však nebyl Zbyněk a jeho štěstíčko. Pod vykotlaným břehem mezi kořeny, objevil místěčko s hloubkou kolem dvou metrů, HOT SPOT. A taky že jo. Po chvíli se mu po nepatrném zachvění splávku, třepe na konci udice pěkně vypasená plotice. Ke splávku přihodil pár masňáků a další záběr se dostavil okamžitě. Tentokrát už bez ryby.

Za dvě hodiny lovu jsme promrzlí na kost a proto velíme na ústup. Zbyněk jako vítěz a já bezrybka. Takže to máme 1:0. Ale jsme teprve na začátku…………………………….

Tak ať se vám daří v sezoně 2019 za RKMB mishak a Zbyňa

Sdílet: