Zahájeno

Třetí výprava na moji oblíbenou řeku Labe. Zde jsem se předchozí dvě výpravy snažil, ale marně, ulovit Labského sumce. Jak se říká do třetice všeho dobrého. 

K vodě jsme vyrazili s mým nejlepším parťákem Andreou už ve čtvrtek po práci. Místo jsem si vybral v podjezí, kde na nás čekal kamarád. Ten už zde chytá celý týden. Počasí bylo tak krásné, že jsem celou přemýšlel na kterej spálenej bok si lehnout. Pro Andreu super počasí, aspoň nemusíme k moři ,já však trpěl jako pes. Samozřejmě aktivita ryb nebyla taková, co bych si představoval. Dá se říct, že skoro žádná.

Dvě noci bez záběru, už jsem byl dost zoufalej. Vše naznačovalo, že tady vyhoříme do třetice. Svatý Petr mě však vyslyšel. Slastný zvuk rolničky, který se rozezněl. Záběr, na který jsem netrpělivě čekal. 

Nevěděl jsem jestli se víc třepe prut při záběru nebo já. Nervičky pracovali a já si vychutnával souboj. Nebyl to sumec Holdegron, ale potěšil. Sumcová sezona zahájena. 

Na nic nečekám a rychle vyvážím. Blíží se druhá odpolední hodina a já utíkám před solární září a ve stínu relaxuji. Rolnička se ozývá v tu nejlepší chvíli. Je to tam další sumec, podle tahu a boje slušnější kousek. V jednom dni a největším parnu, kdy teploty atakovali třiatřicet stupňů, byli sumci docela při chuti. Avšak na Labi žádná výjimka. 

Oba sumce jsem ulovil na plotice 25 - 35 cm na podvodní splávek . Menší fous měl 96 a ten a druhý 122 cm. Podařilo se nám vytáhnou ještě dva menší kapry. V těch vedrech se jim nechtělo. Já mám zahájeno tak ať se daří i vám.

                                                                                                          za  RKMB  Jiří Irži Dušek

 

Sdílet: